Table of Contents

Reglement Stichting Maakplek versie 2024

Algemeen

Het bestuur heeft de leiding van de stichting Maakplek en treedt beslissend op in alle gevallen waarin het reglement niet voorziet.

Bij besluiten die alle bezoekers van de Maakplek aangaan zal het bestuur haar voorstel tijdens de deelnemersvergadering voorleggen. Het bestuur zal terugkoppeling op dit voorstel in afweging nemen alvorens de uiteindelijke maatregelen van kracht worden.

Het reglement kan te allen tijde door het bestuur gewijzigd worden.

Aanmelding

Zij die voor het deelnemerschap in aanmerking willen komen melden zich bij Bas, Herman of Wouter; Die overhandigt de aanvrager een inschrijfformulier plus reglement (digitaal). Het inschrijfformuliermoet, volledig ingevuld, terugontvangen worden; Het bestuur behoudt het recht om, na overleg met huidige deelnemers, lidmaatschap te weigeren .

Financiële bijdrage

Deelnemers zijn een bijdrage verschuldigd van 35 euro per maand. Indien noodzakelijk kan het bestuur de bijdrage te allen tijde en naar eigen inzicht wijzigen. Hiervan worden de deelnemers onmiddellijk, doch uiterlijk 3 maanden voorafgaand aan deze wijziging per e-mail op de hoogte gesteld.

De deelnemersbijdrage dient betaald te worden op of voor de eerste dag van de maand waarvoor de bijdrage geldt.

De voorkeur gaat uit naar een automatische overschrijving naar de bankrekening van de stichting.

Indien deelnemers de betalingsverplichting meer dan twee maal niet of niet tijdig nakomt, verkeert hij/zij in verzuim en heeft de stichting het recht de deelnemer te schorsen of het deelnemerschap te beëindigen.

Einde deelnemerschap

Het deelnemerschap eindigt door:

  1. Opzegging door de deelnemer:
    • dient schriftelijk aan het secretariaat van de stichting bekend te worden gemaakt. Kan slechts geschieden voor de eerste van de maand, met inachtneming van een opzegtermijn van 3 maanden.
  2. Opzegging namens de stichting geschiedt door het bestuur schriftelijke bekendmaking aan deelnemer met opgave van redenen.
    Deze opzegging kan gedaan worden wanneer:
    • een deelnemer niet meer voldoet aan de vereisten die in het reglement zijn gesteld;
    • een deelnemer zijn of haar verplichtingen jegens de stichting niet nakomt;
    • Redelijkerwijs van de stichting niet gevergd kan worden het deelnemerschap te laten voortduren;
    • Met het eindigen van het deelnemerschap, ongeacht om welke redenen, eindigen alle rechten aan het deelnemerschap verbonden en, tenzij het bestuur anders beslist, ook alle aanspraken op de stichting.
  3. Ontzetting na schorsing:
    • Deelnemers die in strijd met het reglement en/of besluiten van het bestuur handelen kunnen door het bestuur geschorst worden voor minimaal twee weken en maximaal drie maanden;
    • Het schorsingsbesluit dient schriftelijk met opgave van reden(en) aan de betreffende deelnemer bekend gemaakt te worden;
    • Geschorste deelnemers zijn niet vrijgesteld van de verplichtingen, welke uit het deelnemerschap voortvloeien;
    • Indien een deelnemer binnen de schorsingsperiode niet aan zijn/haar verplichtingen voldoet, kan het bestuur hem/haar uit het deelnemerschap ontzetten;
    • Ontzetting na schorsing kan alleen door het bestuur worden uitgesproken, wanneer een deelnemer in strijd met het reglement en/of besluiten van de stichting handelt, of de stichting op onredelijke wijze benadeelt;
    • Voor geschorste deelnemers vervallen alle rechten, welke uit het deelnemerschap voortvloeien;
    • Zij hebben echter wel het recht om bij het bestuur tegen hun schorsing en/of voorgestelde ontzetting in beroep te gaan;
    • Het beroep tegen het bestuursbesluit tot schorsing of ontzetting dient schriftelijk ingediend te worden bij de voorzitter of de secretaris van de vereniging, binnen 14 dagen na dagtekening van de kennisgeving van het bestuursbesluit;
    • Binnen 30 dagen na ontvangst van het beroepsschrift dient een deelnemersvergadering worden gehouden. De vergadering beslist met gewone meerderheid.
    • Door het beroepsschrift wordt het bestuursbesluit opgeschort totdat de deelnemersvergadering over schorsing of ontzetting heeft beslist.
  4. Overlijden van de deelnemer.

Huisregels

Veiligheid

Veiligheid ontstaat mede doordat iedereen zijn verantwoording neemt. Gevaarlijke situaties worden gemeden. Orde en netheid bevordert de veiligheid.

Schade en aansprakelijkheid

Deelnemers zijn op eigen risico in de Maakplek en dienen verzekerd te zijn tegen ziektekosten en tegen persoonlijke aansprakelijkheid jegens derden. (WA-verzekering)

Als gebruikers van de Maakplek schade aanrichten aan gereedschappen, inventaris en of andere hulpmiddelen door niet vakkundige gebruik, wordt dit in rekening gebracht van desbetreffende schadeveroorzaker.

De Maakplek is niet aansprakelijk voor: