User Tools

Site Tools


minibaasjes_naslag_info

Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

Both sides previous revision Previous revision
minibaasjes_naslag_info [2018/11/13 19:33]
127.0.0.1 external edit
minibaasjes_naslag_info [2019/08/07 17:21] (current)
herman
Line 1: Line 1:
 Handige naslag info. Handige naslag info.
- 
-=== Alarm === 
-Het alarm gaat er door de week automatisch om 24:00 op, in het weekend om 19:30. Dat is niet helemaal exact, maar makkelijker onthouden. ​ 
-Ma t/m vrijdag gaat het alarm om 04.45 uur er af 
-Ma t/m vrijdag sluiting gaat het alarm om 24.00 uur weer op 
-Zaterdag opening 04.45 uur, sluiting om 19.45 uur 
-Zondag 11.00 uur open, 20.15 uur sluiting 
- 
-=== Brandalarm === 
-In de maakplek is een speciaal brandalarm aangelegd die tegen rook, damp en stof kan. Maar moet natuurlijk nog wel alarm slaan als het wel brand gaat worden/​zijn. 
- 
-**Rode knipperende lichten op een brandmelder?​** ​ 
-Dan is het brandalarm in pre-alarm en je wil dit absoluut niet automatisch naar vol alarm o mijn hemel de brandweer is onderweg laten escaleren. Wat te doen? 
-  - Stop met alle activiteiten 
-  - Bel Herman en/of David. Lukt dat niet dan Nick en/of Ralph. Lukt dat ook niet, bel dan Anneke. ​ 
-  - Tot 16:00 kun je in ieder geval langs de PostNL balie om het alarm uit pre alarm te halen. 
-  - Ramen open om te luchten 
- 
-=== Stof, damp of rook? === 
-Zolang we de tent niet helemaal blauw zetten (is getest) kunnen we lassen, koken, solderen, zagen en schuren. Hou wel rekening met elkaar, andermans werk onder jouw stof is geen pretje. 
- 
-=== Water === 
-Vooralsnog moeten we even water halen met de jerrycans. Achter de centrale ingang van The Big Building (met al dat blauwe licht) zijn toiletten en ook een vulpunt voor water waar makkelijk de 20l jerrycans te vullen zijn. Twee keer 10l draagt makkelijker dan 1x 20l hebben we uit ervaring geleerd onderhand. Free exercise! Gratis stapjes op de stappenteller! 
  
 ===Afval=== ===Afval===
-Buiten op perron, naast de lift staan blauwe containers met zwarte kleppen voor papier en restafvalDaar mogen wij ons afval in doen. Het makkelijkst is om over het parkeerterrein te lopen (hekken gaan pas om 21:00 dicht daar voor).  +De afvalcontainer wordt elke maand geleegd als we 'm aan de weg zettenIn de [[https://calendar.google.com/calendar/​embed?src=welkom%40maakplek.nl&​ctz=Europe/​Amsterdam|Maakplek agenda]]staat wanneer dat weer is.
- +
-===Toiletten===  +
-Achter ​de centrale ingang van The Big Building (met al dat blauwe licht) zijn toiletten. Neem even een pasje mee om binnen te komen. Geen idee waar het is? Kijk dit [[https://www.youtube.com/watch?v=G_7iQvuqxBY|24seconden filmpje]] en je ziet het :) +
- +
-===Pasjes en sleutel=== +
-Minibaasjes,​ overhead en enkele deelnemers hebben getekend voor een pasje en een sleutel. Zou ze niet uitlenen. +
- +
-===Internet=== +
-Internet (zowel Ethernet als WiFi) is er.+
  
 ===Makersavond checklist=== ===Makersavond checklist===
Line 41: Line 9:
 ===Maakplek agenda=== ===Maakplek agenda===
 De openbare [[https://​calendar.google.com/​calendar/​embed?​src=welkom%40maakplek.nl&​ctz=Europe/​Amsterdam|Maakplek agenda]] voor alle geplande activiteiten. De openbare [[https://​calendar.google.com/​calendar/​embed?​src=welkom%40maakplek.nl&​ctz=Europe/​Amsterdam|Maakplek agenda]] voor alle geplande activiteiten.
- 
  
 ===Wijzigen wiki=== ===Wijzigen wiki===
-Om een pagina te wijzigen aan deze wiki kun je rechts van de tekst op het '​Edit'​ icoon klikken. Door de huidige achtergrond valt dit icoon niet goed op.+Om een pagina te wijzigen aan deze wiki kun je rechts van de tekst op het '​Edit'​ icoon klikken. Door de huidige achtergrond valt dit icoon niet goed op. Een account kan Herman voor je maken.
  
 ===Labels printen=== ===Labels printen===
Line 55: Line 22:
  
 ===Product aan kassa toevoegen?​=== ===Product aan kassa toevoegen?​===
-Bij de kassa computer druk je op alt F2 om naar het gedeelte te gaan om producten toe te voegen. Tik "nano revbank.products"​ in, druk op enter. Dan blader je door de lijst heen, totdat je onderaan bent. Dan kun je het product scannen en voer je de prijs en omschrijving in. Heb je alle producten toegevoegd, dan kun je met control x weer deze wijzigingen opslaan (nog even y en twee keer enter doen). De kassa weer in normale gebruiksmodus zetten doe je met alt F1. +Typ ''​edit''​ en blader je door de lijst heen, totdat je onderaan bent. Dan kun je het product scannen en voer je de prijs en omschrijving in. Heb je alle producten toegevoegd, dan kun je met control x weer deze wijzigingen opslaan (nog even y en twee keer enter doen).
- +
-===Afsluiten=== +
-Paar dingen om even [[https://​www.youtube.com/​watch?​v=NNDZKh-mI2k&​feature=youtu.be|te checken bij het afsluiten, video]]. Inmiddels ook een licht overdreven wifi-[[ramen-monitor]].+
  
 ===Nieuwe deelnemers=== ===Nieuwe deelnemers===
-  * Nieuwe deelnemers melden zich aan via Herman of David en vullen het digitale aanmeldformulier in.+  * Nieuwe deelnemers melden zich aan via Herman of Mathijs ​en vullen het digitale aanmeldformulier in.
   * Klein verhaaltje over hoe de Maakplek werkt met de volgende belangrijke punten:   * Klein verhaaltje over hoe de Maakplek werkt met de volgende belangrijke punten:
     * Waar zijn de roze tie-wraps voor.     * Waar zijn de roze tie-wraps voor.
Line 68: Line 32:
     * Plankje voor spullen, en sticker maken met mobiel nummer voor als iemand iets wil lenen)     * Plankje voor spullen, en sticker maken met mobiel nummer voor als iemand iets wil lenen)
     * Toevoegen aan kassasysteem en sticker met naam en barcode op koelkast plakken.     * Toevoegen aan kassasysteem en sticker met naam en barcode op koelkast plakken.
-    * Toevoegen aan de twee WhatsApp groepen Deelnemers en Vraag&​Inspiratie met klein voorstelverzoek en gezellig tekstje.+    * Toevoegen aan de WhatsApp groepen Deelnemers, Opbouwen ​en Vraag&​Inspiratie met klein voorstelverzoek en gezellig tekstje.
  
 ===Huisstijl=== ===Huisstijl===
minibaasjes_naslag_info.txt · Last modified: 2019/08/07 17:21 by herman