User Tools

Site Tools


tig200m

Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

Both sides previous revision Previous revision
Next revision
Previous revision
tig200m [2018/09/10 09:34]
wrusman
tig200m [2018/11/13 19:33] (current)
Line 4: Line 4:
  
 {{:​tig200m.jpg?​400|}} {{:​tig200m.jpg?​400|}}
 +
 +Controleer voor het lassen de toorts op beschadiging en vervuiling en slijp indien nodig de wolfraam elektrode (tungsten) in een goede punt.
  
 Aan het apparaat zit een grote fles met 100% Argon als beschermgas voor het smeltbad. Bovenop zit het ventiel om hem te openen, draai deze voor het lassen een ruime slag open. Hoor je gas stromen zonder dat de knop op de TIG toorts is ingedrukt controleer dan eerst de slang. Aan het apparaat zit een grote fles met 100% Argon als beschermgas voor het smeltbad. Bovenop zit het ventiel om hem te openen, draai deze voor het lassen een ruime slag open. Hoor je gas stromen zonder dat de knop op de TIG toorts is ingedrukt controleer dan eerst de slang.
Line 11: Line 13:
 Op deze fles zit een gecombineerde drukmeter en flowmeter. \\ Op deze fles zit een gecombineerde drukmeter en flowmeter. \\
 De ronde meter is de drukmeter en zal de druk van de fles aangeven zodra het ventiel op de fles wordt geopend, de glazen buis met het balletje geeft de gasflow aan. \\ De ronde meter is de drukmeter en zal de druk van de fles aangeven zodra het ventiel op de fles wordt geopend, de glazen buis met het balletje geeft de gasflow aan. \\
-Idealerwijs is de druk boven de 5 BAR en de flow 10 liter per minuut, lagere waarden kunnen ​het laspistool ​beschadigen ​of geven een slechte las. De flow is in te stellen door de knop op de toorts even in te drukken, hierbij opent het gasventiel. +Idealerwijs is de druk boven de 5 BAR en de flow 10 liter per minuut, lagere waarden kunnen ​de toorts ​beschadigen ​en geven een slechte las. De flow is in te stellen door de knop op de toorts even in te drukken, hierbij opent het gasventiel.
-Mocht de fles (bijna) leeg zijn : Vullen kan bij Lasaulec en kost ongeveer €50,-+
  
-Controleer voor het lassen het uiteinde van de toorts op vervuiling en slijp indien nodig de wolfraam elektrode (tungsten) in een goede punt. 
 Zorg er voor dat na het lassen de fles goed dicht is gedraaid om te voorkomen dat hij leegloopt. Zorg er voor dat na het lassen de fles goed dicht is gedraaid om te voorkomen dat hij leegloopt.
 +Mocht de fles (bijna) leeg zijn : Vullen kan bij Lasaulec en kost ongeveer €50,-
  
 ====== Lashelm instellen ====== ====== Lashelm instellen ======
tig200m.txt · Last modified: 2018/11/13 19:33 (external edit)