User Tools

Site Tools


apparatuur:lasersnijder:start

Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

Both sides previous revision Previous revision
Next revision
Previous revision
apparatuur:lasersnijder:start [2019/09/08 21:10]
marijn
apparatuur:lasersnijder:start [2020/01/05 17:02] (current)
herman
Line 18: Line 18:
  
 ==== Introductie ==== ==== Introductie ====
-Wordt aan gewerkt: [[.:introductie:​gebruikers|Introductie voor nieuwe gebruikers]]+Prachtige handleiding(in het Engels) gemaakt door de Lansing Makers Network (Lansing, Michigan, USA): 
 +[[https://​makers.dozuki.com/​c/​Laser_Cutterm|https://​makers.dozuki.com/​c/​Laser_Cutter]]
  
 ==== Paar tips ==== ==== Paar tips ====
Line 26: Line 27:
   * In RDWorks helpen //Select optimal// en //Path optimize// om de route van de laser zo '​handig'​ mogelijk in te stellen.   * In RDWorks helpen //Select optimal// en //Path optimize// om de route van de laser zo '​handig'​ mogelijk in te stellen.
   * Sommige lijnen gaat ie 2 keer overheen, kun je verwijderen door alles te selecteren en dan //Handle -> delete overlap//.   * Sommige lijnen gaat ie 2 keer overheen, kun je verwijderen door alles te selecteren en dan //Handle -> delete overlap//.
 +  * Je kunt veel tijd besparen door '​Independent output'​ aan te vinken in de snijprofielinstellingen (de kleurtjes).
 +  * Het groene vierkantje geeft het startpunt van de laser aan. Door '​Selected graphics positsion'​ aan te vinken, onder de start knop, komt hij op de rechterbovenhoek van je selectie te staan. Uitgevinkt staat hij in het meest rechtse hoek van alle geïmporteerde objecten.
  
 Vector tekenprogramma'​s in de Maakplek: Vector tekenprogramma'​s in de Maakplek:
Line 54: Line 57:
  
 ===== Multiplex aanschaffen ===== ===== Multiplex aanschaffen =====
-Bij Wigbold (verhuisd: Van der Hoopstraat 4) halen we altijd berkenmultiplex en laten het vervolgens daar in de standaardafmeting zagen 38cmx50cm. Ze vragen nog wel eens naar de nerfrichting,​ die maakt niet uit.+Bij Wigbold (verhuisd: Van der Hoopstraat 4) halen we altijd berkenmultiplex en laten het vervolgens daar in de standaardafmeting zagen 37cmx50cm. Ze vragen nog wel eens naar de nerfrichting,​ die maakt niet uit.
  
 Voor 3mm is een voorraad van 3 verzaagde platen (36 kleinere) en voor 6mm is 2 verzaagde platen prima aanvulling. 1.5mm hoef je eigenlijk nooit aan te vullen. Voor 3mm is een voorraad van 3 verzaagde platen (36 kleinere) en voor 6mm is 2 verzaagde platen prima aanvulling. 1.5mm hoef je eigenlijk nooit aan te vullen.
apparatuur/lasersnijder/start.1567969800.txt.gz · Last modified: 2019/09/08 21:10 by marijn