User Tools

Site Tools


laserroest

Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

Both sides previous revision Previous revision
laserroest [2020/06/24 09:16]
marijn created
laserroest [2020/06/24 09:17] (current)
marijn
Line 1: Line 1:
-====== Installatie informatie ======+Lasersnijders kunnen niet tegen PVC, specifiek door het chloorgas wat vrijkomt als je dit toch snijdt. Dat is niet alleen heel giftig om in te ademen. Het apparaat gaat er extreem snel van roesten.
  
-Informatie voor het vlak zetten van het bed nadat het onderstel is gescheiden van de laser. +Bij een andere werkplaats in Groningen had een stagiair éven niet opgeletDit was het resultaat:
-De vier ACME assen op de hoeken van het bed zijn 18mm diameter en 4mm spoed. +
-De getande riem gaat om tandwielen met 24 tandjes.+
  
-Momenteel (augustus 2019) is de linker helft van het bed 2.5mm lager dan de rechter helftWiskunde zegt dat de linker twee tandwielen ​dus 16 tandjes verdraaid moeten worden in de getande riem. Dat is een twee persoons klusjede motor voor bedhoogte moet namelijk even los en dan kun je de assen verdraaien.+{{::​laser_aangetast_door_pvc_1.jpg?​400|Voorbeeld ​van aangetaste laser}} {{ :​laser_aangetast_door_pvc_2.jpg?​400|ander deel.}} 
 + 
 +Tijdens het laseren zelf merk je niet direct ​dat er iets aan de hand is. Blijf dus opletten, dan hebben we langer lol van onze investering.
laserroest.txt · Last modified: 2020/06/24 09:17 by marijn