User Tools

Site Tools


minibaasjes_naslag_info

Handige naslag info.

Alarm

Het alarm gaat er door de week automatisch om 24:00 op, in het weekend om 19:30. Dat is niet helemaal exact, maar makkelijker onthouden. Ma t/m vrijdag gaat het alarm om 04.45 uur er af Ma t/m vrijdag sluiting gaat het alarm om 24.00 uur weer op Zaterdag opening 04.45 uur, sluiting om 19.45 uur Zondag 11.00 uur open, 20.15 uur sluiting

Brandalarm

In de maakplek is een speciaal brandalarm aangelegd die tegen rook, damp en stof kan. Maar moet natuurlijk nog wel alarm slaan als het wel brand gaat worden/zijn.

Rode knipperende lichten op een brandmelder? Dan is het brandalarm in pre-alarm en je wil dit absoluut niet automatisch naar vol alarm o mijn hemel de brandweer is onderweg laten escaleren. Wat te doen?

 1. Stop met alle activiteiten
 2. Bel Herman en/of David. Lukt dat niet dan Nick en/of Ralph. Lukt dat ook niet, bel dan Anneke.
 3. Tot 16:00 kun je in ieder geval langs de PostNL balie om het alarm uit pre alarm te halen.
 4. Ramen open om te luchten

Stof, damp of rook?

Zolang we de tent niet helemaal blauw zetten (is getest) kunnen we lassen, koken, solderen, zagen en schuren. Hou wel rekening met elkaar, andermans werk onder jouw stof is geen pretje.

Water

Vooralsnog moeten we even water halen met de jerrycans. Achter de centrale ingang van The Big Building (met al dat blauwe licht) zijn toiletten en ook een vulpunt voor water waar makkelijk de 20l jerrycans te vullen zijn. Twee keer 10l draagt makkelijker dan 1x 20l hebben we uit ervaring geleerd onderhand. Free exercise! Gratis stapjes op de stappenteller!

Afval

Buiten op perron, naast de lift staan blauwe containers met zwarte kleppen voor papier en restafval. Daar mogen wij ons afval in doen. Het makkelijkst is om over het parkeerterrein te lopen (hekken gaan pas om 21:00 dicht daar voor).

Toiletten

Achter de centrale ingang van The Big Building (met al dat blauwe licht) zijn toiletten. Neem even een pasje mee om binnen te komen. Geen idee waar het is? Kijk dit 24seconden filmpje en je ziet het :)

Pasjes en sleutel

Minibaasjes, overhead en enkele deelnemers hebben getekend voor een pasje en een sleutel. Zou ze niet uitlenen.

Internet

Internet (zowel Ethernet als WiFi) is er.

Makersavond checklist

Datum prikken (3e dinsdag v/d maand), thema kiezen, Facebook evenement aanmaken, nieuwsbrief week van te voren sturen, reminder op Facebook zetten.

Maakplek agenda

De openbare Maakplek agenda voor alle geplande activiteiten.

Wijzigen wiki

Om een pagina te wijzigen aan deze wiki kun je rechts van de tekst op het 'Edit' icoon klikken. Door de huidige achtergrond valt dit icoon niet goed op.

Labels printen

Op algemeen gebruik materiaal wat niet in de algemeen gebruik kast staat is het handig even een 'algemeen gebruik' sticker te plakken. Ook voor al het materiaal wat in overleg met een minibaasje niet op de plank van een deelnemer past en toch in de Maakplek staat hoort even een 'vraag …' sticker. Handig om het beetje te kunnen beheren.

Stickers maken kun je met de Maakplek server/computer die op de kast staat. Inloggen met een bekend wachtwoord. Open een van de voorbeelden op het buroblad en pas die eventueel aan. Druk op print. Done.

Barcode printen?

Iedereen met een eten en drinken account kan een barcode sticker krijgen op de koelkast voor snel afrekenen. Wil je zo'n barcode sticker maken? Dat kan met de Maakplek server/computer die op de kast staat. Inloggen met een bekend wachtwoord. Open het barcode template op het bureaublad en zet er een nieuwe streepjescode op. Style barcode Backend/GNU Barcode, Data tabje even Literal/ aanklikken en de naam van de deelnemer invullen. Druk op print. Done.

Product aan kassa toevoegen?

Bij de kassa computer druk je op alt F2 om naar het gedeelte te gaan om producten toe te voegen. Tik “nano revbank.products” in, druk op enter. Dan blader je door de lijst heen, totdat je onderaan bent. Dan kun je het product scannen en voer je de prijs en omschrijving in. Heb je alle producten toegevoegd, dan kun je met control x weer deze wijzigingen opslaan (nog even y en twee keer enter doen). De kassa weer in normale gebruiksmodus zetten doe je met alt F1.

Afsluiten

Paar dingen om even te checken bij het afsluiten, video. Inmiddels ook een licht overdreven wifi-ramen-monitor.

Nieuwe deelnemers

 • Nieuwe deelnemers melden zich aan via Herman of David en vullen het digitale aanmeldformulier in.
 • Klein verhaaltje over hoe de Maakplek werkt met de volgende belangrijke punten:
  • Waar zijn de roze tie-wraps voor.
  • Wat kun je allemaal gewoon gebruiken?
 • Dan een paar dingen regelen
  • Plankje voor spullen, en sticker maken met mobiel nummer voor als iemand iets wil lenen)
  • Toevoegen aan kassasysteem en sticker met naam en barcode op koelkast plakken.
  • Toevoegen aan de twee WhatsApp groepen Deelnemers en Vraag&Inspiratie met klein voorstelverzoek en gezellig tekstje.

Huisstijl

De officiële kleuren van de maakplek zijn:

 • Grijs RAL 7005 ( rgb 108, 110, 107 | #6c6e6b / #4b4b4b | CMYK 35, 20, 30, 40 )
 • Groen RAL 6027 ( rgb 126, 186, 181 | #7ebab5 / #8ad1ab | CMYK 50, 0, 25, 5)
 • Oranje RAL 3012 ( rgb 220, 139, 119 | #c6846d / #ce826c | CMYK 5, 50, 46, 1)

Het lettertype van de letters 'MAAKPLEK' is Prestige Elite M bold (uit o.a. de Adobe software) , met de overige teksten is Verdana.

minibaasjes_naslag_info.txt · Last modified: 2018/11/13 19:33 (external edit)