User Tools

Site Tools


knussere_maakplek_gezocht

Knussere maakplek gezocht

Hoi Groningen,

We kunnen het maken niet laten. Al weer een paar jaar is The Big Building onze plek voor de eerste maakplek. Maar, je voelt ‘m misschien aankomen, The Big Building gaat dicht…

Waar de maakplek ooit is ontstaan om een plek te hebben voor maakhobbies die uit de hand lopen, is het inmiddels veel meer. Ontmoeten, inspireren of elkaar aan een nieuwe baan helpen. De basis blijft echter wel hetzelfde: de maakplek is alleen de plek. Deelnemers installeren hun eigen gereedschap in de maakplek om dat samen te delen.

Op dit moment met 50 deelnemers die maken van zomerjurkjes tot bakfietsen, we zijn gastheer voor domotica meetups en maakonderwijs conferentie en organiseren af en toe een workshop om de maakdrempel bij deelnemers en bezoekers te verlagen. Zo zijn we voor onze deelnemers, vrienden van de maakplek en meer dan 1000 bezoekers op zoek naar een nieuwe plek.

In The Big Building zijn we gestart op 400m2 en kwamen er achter dat dit ruimer is dan nodig. Dat levert extra kosten en ook onnodige spullen op. Om nu door te gaan mikken we op iets van 120² - 250m².

Weet jij een plek? Ken jij met iemand die we contact op moeten nemen die ons aan zo’n plek kan helpen? Je helpt ons enorm als je dat met ons deelt via welkom@maakplek.nl :) Natuurlijk zijn er al lijntjes uitgezet en zijn er al locaties bekeken (zie ons actuele overzicht van de verhuizing, maar vast dat er nog iets mooiers is te vinden voor ons allen.

Wij zijn nu al dankbaar!

De maakplek zit alweer een paar jaar in The Big Building. Met 50 deelnemers, meer dan 1000 bezoekers en verbonden organisaties hebben we prachtige dingen gemaakt, nieuwe vriendschappen gelegd en heel veel geleerd. Helaas gaat The Big Building dicht en is de maakplek op zoek naar een nieuwe ruimte.

Wie zijn dat dan?

Op het moment bestaat de maakplek uit 50 betrokken deelnemers, een groot netwerk aan vrienden van de maakplek, een groot digitaal netwerk van maakplek vrienden (895 volgers op Facebook), verbonden organisaties en meer dan 1000 bezoekers.

Dus ja, het zijn nogal wat maak enthousiaste mensen uit in en om Groningen voor wie de knussere maakplek belangrijk is :)

Wat gebeurt er in een maakplek?

 • Er wordt gemaakt door deelnemers
 • Worden workshops gehouden (ook voor externen)
 • Worden evenementen gehouden op maak, onderwijs en technologie gebied. (ook voor externen)
 • Maandelijks openbare maakborrel

Wat zoekt de maakplek?

De maakplek zat wel erg ruim in The Big Building. Na geleerd te hebben, mag dat wat knusser naar zo'n 200-300m2.

 • Oppervlakte: 120-250m2
 • Locatie: in de wijken Korrewijkweg, Oosterparkwijk, Schildersbuurt, Noorderplantsoen, Oosterpoort, Rivierenbuurt, Zeeheldenbuurt, Oranjewijk, Tuinbouwbuurt, Selwerd of Paddepoel
 • Huurprijs: tot €1000 p/m incl. btw en GWL
 • Startklaar: water, toilet
 • Openingstijden tot 24:00
 • Meteen herrie, stof en rook kunnen maken
 • Huurperiode is bespreekbaar vanaf een jaar (*)
 • Vanaf april 2018
knussere_maakplek_gezocht.txt · Last modified: 2018/04/30 16:34 by herman