User Tools

Site Tools


labjack

Wat is een LabJack en wat je er aan?

Een LabJack is een 14-kanaals analoog “Superior Data Acquisition System” om precies aangestuurd meerdere metingen van sensoren tegelijk te doen. Je zult denken “dat kan een Arduino toch ook?” en dat is waar. Waar een LabJack uitmunt is de resolutie van de ADC (16 bits in hoogste snelheid, 18 bits configureerbaar) en de meetsnelheid (20uS per leesactie) input is veilig van -10 tot +10 volt. Oh, en configuratie aanpassen kan in een GUI applicatie, net even wat vlotter dan code editen en opnieuw uploaden.

-edit : The U6-Pro is equipped with a 24-bit delta-sigma ADC, in addition to the standard 16-bit ADC. Analog conversions occur on the 16-bit ADC when resolution index values 0-8 are used. Analog conversion occur on the 24-bit ADC when resolution index values 9-12 are used (command response mode only). -

Oh, en de software support en documentatie is uitmuntend. Echt indrukwekkend.

LabJack

Welke LabJack hebben we bij de Maakplek en waar is ie voor gebruikt?

We hebben de LabJack U6-PRO, Herman heeft hem een keer gebruikt als test voor een externe testopstelling. Dat was een opstelling met 2 druksensoren, 5 thermokoppels, een weegschaal en een analoge input voor een 'ontsteker'. Dat was in Python geprogrammeerd, 50 metingen per seconde gedurende 5 minuten.

De Labjack U6-PRO heeft 14 analoge input kanalen (AIN0-AIN13), 2 analoge outputs (DAC0 en DAC1) en 20 digitale I/O kanalen die als input of output gebruikt kunnen worden (datasheet pdf) (datasheet html)

Gebruik je hem ook een keer, zet je bevindingen dan hierbij.

Hoe gebruik je 'm?

De gui (software hier, let op,we hebben dus de U serie) kan. Dit is met name voor instellen en functionele test. Daarna lijkt het logisch dat je iets met Python ofzo wil, er is een steengoeie Python library. Probeer de voorbeeldcode eens ECHT tof.

Hoe verhoudt hij zich tot de Agilent 34970A die we van Martin te leen hebben?

Dat weet ik niet, vermoedelijk zijn ze op z'n minst deels vergelijkbaar. En vermoedelijk² is de Agilent 'beter'. Zou het leuk vinden ze eens te vergelijken. Meer over de Agilent 34970A .

labjack.txt · Last modified: 2023/11/01 09:57 by wrusman