User Tools

Site Tools


struisvogelstraat_tussenmeterplan

Voor het plaatsen de tussenmeters voor Gijs en onszelf zullen we op twee plekken een wijziging moeten maken stap A & B. Als staartje een kleine aanpassing te zien bij stap C.

A. Bij de hoofdaansluiting worden alle buren gegroepeerd naar rechts van de hoofdaansluiting. Wij & Gijs gaan op het linker gedeelte. Links van de hoofdaansluiting:

Bestaande situatie van heeft helemaal links de bovenbuurman zitten. Onze buurvrouw voor (Ilse), zit ook links, op de kleine groep in de tweede groepenkast.

Zij gaan dus naar rechts van de hoofdaansluiting:

Ilse's nieuwe aansluiting is nu nog leeg in de tweede groepenkast. Gemarkeerd met een “X”. De bovenburen zullen aangesloten worden in de eerste groepenkast waar nu “Hoofdgroep meterkast 2” zit. “Hoofdgroep meterkast 2” komt op de oude plek van de bovenbuurman in het linkergedeelte.

Als deze groepen zijn omgewisseld kan er een tussenmeter geplaatst worden tussen beide 63Amp zekeringen, het kleine boogje kabel onderlangs.

B. In het metaalhok hangt nu een groepenkast, zie onderstaande afbeelding.

Naast de bestaande groepenkast komt er een nieuwe kast om een deel af te splitsen voor Gijs. Tussen beide kasten komt de tussenmeter. De nieuwe kast is te zien op onderstaande afbeelding, voor sommige bekend uit TBB tijden.

De groepen 6 t/m 10 van de huidige situatie zijn voor Gijs. Deze moeten verplaatst worden naar de nieuwe groepenkast. Daarvoor kan een bestaande aardlek mee en moet er en een nieuwe gebruikt worden. Groep 11 kan terugzet worden op de aardlek die achterblijft in de bestaande kast. De bestaande kast is van de Maakplek en heeft o.a onze keuken erop zitten.

C. Als laatste moet er nog een stopcontact punt doorverbonden worden op Gijs zijn groepenkast. Deze aftakking zit hier (blauwe pijl) en komt van Marielle haar balkon. Volg de gele lijn om zo op de nieuwe groepenkast uit te komen.

struisvogelstraat_tussenmeterplan.txt · Last modified: 2018/11/13 19:33 (external edit)