User Tools

Site Tools


Sidebar

Over de Maakplek

Nieuwe Deelnemers

Deelnemer worden
FAQ voor nieuwe deelnemers


Stichting Maakplek
Struisvogelstraat 15
9713 BT Groningen
Kaart

welkom@maakplek.nl
KVK nr: 62152483

useless_machine_workshop

Useless machine, beroemd van het internet.

Nutteloos? Ik betwijfel het, een van de weinige machines die overal waar hij gebruikt wordt gelach oplevert. Een electromechanisch bakje plezier.

In alle gevallen kun je er zelf een maken in een avond. Een leuke uitdaging waar je veel vrijheid hebt om het zo leuk en moeilijk te maken als je zelf wilt. Voor bijna iedereen geld dat de grootste vriend aan het eind van de avond smeltlijm is =)

Workshop

De workshop begint met uitdelen van de materialen en een basale uitleg. Vervolgens ga je aan de slag: Plannetje maken, mechaniek testen, beetje solderen, houders maken voor de onderdelen, de boel monteren, testen, fouten vinden, nieuwe houders maken en uiteindelijk genieten van het resultaat.

In de Maakplek is al het gereedschap wat je nodig hebt (en meer) aanwezig, dus voel je vrij om te experimenteren met technieken. De workshopleider zal in de gaten houden dat iedereen de machine aan het eind van de avond af kan hebben. Een enkele eigenwijze maker organiseert nog wel eens huiswerk voor zichzelf, dat mag natuurlijk ook.

In groepen van 5 tot 10 deelnemers is het prima samen maken. Hapje en drankje is aanwezig.

Mee?

Je mág natuurlijk een eigen blikje, sigarendoosje of ander kistje meenemen. Handig is als hij al een scharnier heeft.

Kleding

Niet te nieuw, niet te delicaat. In principe ga je niks doen wat vlekt of écht je kleding kapot maakt. Aan de andere kant, de Maakplek is niet geschikt voor kekke pantalons, hoogglans schoenen en/of delicate shawls.

Dit wil ik!

Wil je ook zo'n workshop? Stuur even een mailtje aan welkom@maakplek.nl, dan komt dat vast binnenkort goed.

useless_machine_workshop.txt · Last modified: 2023/06/08 21:42 by herman